Cuma, Ocak 27, 2006

90 ' lı yıllar


Hava iyice soğudu. Dün yollar iyi olduğundan erken çıkamadık. Akşam eve gittikten sonra biraz Neva' yla oynadık. Bu aralar sallanan herşeye çığlıklarla ellemek istiyor. Saati yeni keşfetti. Kapının üzerinde asılan bebekler için çıldırıyor:) BaBa_HaKaN gelince ilk iş müzik setinin başına geçer ve yemek saatine kadar Neva ' yla dans ederler:) Bizim kız buna alışkın olduğu için hemen sevinç çığlıkları atar,gülmeye başlar. Dün akşam DJ_BaBa bize 90 'lı yıllardan şarkılar çaldı. Üniversite yıllarımıza döndük. Meğer yıllar önce bir Nilüfer konserinde birlikteymişiz. Aaa sen de mi o konserdeydin,diyerek yaşadıklarımızı anlatıp güldük. Tanıyanlar bilir BaBa_HaKaN 'ın nasıl bir Nilüfer fanatiği olduğunu :) Neyse ki ben de çok severim. Şimdilerde sürekli yeni albümü dinleniyor bizim evde!
Ben Neva 'nın akşam yemeğini yedirirken Hakan bir albüm koydu müzik setine. Bakalım sen bu şarkıyı biliyor musun diye. AmCa_ SeRkAn ' da ''aaaa süperdir o yaz tatilde ne çok dinlemiştik '' dedi. Efendim parçamız Candan Erçetin 'den ' Geri dönemem', yıl '97...
'' Kırilır elbet gururun
Kibirin yersiz
Unutur gider yarım aklın
Dikkatin aciz
Okunur yüzünden herşey
Niyetin bariz
Böyle yavrum aniden
Kalınır bensiz ''
Tabi ki biliyorum. O sene ofiste sürekli bu albümü dinlemiştik :) Her öğleden sonra takıntılı bir şekilde bir albüm seçilir ve bıkana kadar dinlerdik. ( Tahsin ve Engin o yıllar müzik seçiminden sorumluydu, bize az acayip albüm dinletmediler hani :))

''Acı sözler sarfettik biz
Çok acı sözler sarfettik biz
Nerden baksan kaybettik biz
Kaybettik biz '''

Derken Nazan Öncel ' den '' Ben böyle aşk görmedim '' albümü, yıl '94.
' Aşk beklemez
Ertelenmez
Dar vakitlerde
Ölür büyümez
Alışmak yok
Karışmak yok
Kavga edersek
Darılmak yok ''
diyerek 'Aşk beklemez ' de dedik. O yıllar şimdi ki gibi herkes dinlemezdi Nazan Öncel 'i. Farklıydı.

Vee derken peşinden herkesi koşturan, okul partilerinde bile herkesin hemen koşmaya başladığı Mirkelam ve albümü geldi. Yıl '94. Sanki daha uzun zaman geçmiş gibi. ' Her gece' ile o dönem herkes koşmuştu :) Ama biz,
'' Eğlenmeye bak şu sevgili dünyada
Zevk almaya bak
Özverili dünyada
İstanbul' da İstanbul' da...''
diyerek İstanbul'a kadar gittik.
O yılın yaz tatilinde yeni gelen yazlık komşularımızla öyle güzel gezmiş ve eğlenmiştik ki her sene yazın biraraya gelince mutlaka o yazı bir kere daha hatırlar konuşuruz. Altınoluk, Ayvalık, Ören... ne çok gezmiştik!

İşte! onun çıktığı zamanı hiç unutamam. Çünkü proje teslimim vardı ve ben bir yandan çizim yaparken bir yandan da sabahlara kadar radyo dinlerdim. Günde belki 20 defa çalınırdı. İstek üzerine istek. Bunu kim söylüyor acaba, yakında açıklanacak derken o buğulu sesiyle Yıldız Tilbe ' Delikanlım ' derdi.
90 ' lı yıllar pop müziğin patladığı yıllar oldu. Gerçi müzik konusunda bizde otorite BaBa_HaKan ' dır. Ben de sadece o yıllarla birlikte anılar vardır.
Yonca Evcimek 'in '' Abone '' si ile başlayan akım Mustafa Sandal 'la devam etmişti. Yıl '93.
''Tövbeler etmiştim
Yer oynadı yerinden
Karşıdan gelirken
Gülümsedi aniden
Tatildeyim derken
Aklım gitti başımdan ''
Dokunsana diyerek Musti ' yi dinledik.
Biz biryandan o yıllar neler yapmıştık diye konuşurken Neva 'nın yemeği de bitmiş oldu. Sıra uykuya geldi. Sanki eskiden hem bu kadar çok albüm yoktu, hemde sanki bu kadar çabuk yenisi çıkmazdı. E böyle olunca da her şarkıda yaşar ,yeni anılar biriktirebilirdik. İşte böyle. Dün akşam eskilere gittik, o yıllardan konuştuk. Zaman ne çabuk geçmiş. Şimdi bir eşim, evim ve dahası bir kızım var. O yıllarda güzeldi. Ama şimdi herşeyi insanın sevdiğiyle paylaşması gibisi yok. Galiba yaşlanıyoruz. Ne dersiniz ??

Hiç yorum yok: