Salı, Kasım 25, 2008

Rüzgarlı günler


Haftasonu yağmur, delice esen rüzgar, tüm yaprakları götürdü.
Artık sokaklarda öbek öbek yığılmış yapraklar yok.
Hava gri, erkenden kararıyor.
Kış kendini hissettirmeye başladı bile.
Cumartesi günü Neva ile pencereden baktık.
O heyecanla beni çağırdı '' anne bak yapraklar havada uçuyor ''.
Öyle bir rüzgar vardı ki, hani işi olmayan evden çıkmasın.
Pencerelerde uğuldayan rüzgarın sesinden hiç uyuyamadım.
Arka bahçedeki ağaçların dallarının sallanmasıyla,
sanki her an bişey olacakmış, ya camlar kırılacak ya da
aniden balkon kapısı açılacak gibi
Neva ' ya çaktırmadan epey korktum.
Bizde tüm haftasonunu evde geçirdik.
Cumartesi akşamı arkadaşlarımız geldi.
Bol sohbetli bir gece oldu.
Pazar günü ise tembellik yapmak istedim.
Şöyle ayaklarımı uzatmak ve gazete okumak.
Çoktandır yapamamıştım.
Hep bir koşturma halindeyiz ya.
Bu sefer gazeteleri şöyle bir karıştırdım, Neva ile çizgifilm izledik.
Elma dilimleyip üzerine tarçın döktük.
Bu arada havuçlu kek yaptım.


Erken kararan havalar evde daha çok vakit geçirmeyi sağlıyor.
Hele de hava soğuk ve gri ise yapılacak en güzel şey,
şöyle tek ayağını altına alıp koltuğa oturmak,
ara sıra pencereden bakarken göz ucuyla tv' ye takılmak,
hafif üşüyünce ve uyku bastırınca üzerine bir battaniye alıp,
koltukta tv ışığı altında uyuklamak.
Sahi salep çıkmadı mı henüz?

6 yorum:

Adsız dedi ki...

havuclu kek nefis gorunuyor. kekin yanındaki manti mi?

neva'li gunler dedi ki...

Aslında evet, bir çeşit mantı sayılır. Mantarlı tortellini, kekte gerçekten güzel olmuştu :)

Adsız dedi ki...

havuclu kekin tarifini alabilirmiyim o halde?

neva'li gunler dedi ki...

Havuçlu kek:
- 450 gr havuç ( 5-6 adet orta boy havuç )
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı karbonat
-2 tatlı kaşığı tarçın
-4 yumurta
-1,5 su bardağı şeker
-1,25 su bardağı sıvıyağ
-ceviz
yapılışı: yumurta ve şeker iyice çırpılır.Sıvıyağ ilave edilir. Kuru malzemeler elenir, karışıma eklenir. Rendelenmiş havuç ve ceviz eklenir. Karışım kelepçeli kaba konup 180 derecede kürdan testiyle, kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 40-45 dak. pişirilir.
Afiyet olsun:)

Adsız dedi ki...

Ankara'da sonbahari ne kadar ozledigimi bilemezsin..
Istanbul'da havanin neminden yapraklar citirdamiyor.
Gonlum bozkir sehrinde olsa da, bu koca sehirde yasiyorum sonbahari..

neva'li gunler dedi ki...

Goncacım,
biliyorsun gönlüm seninle,
insanın evi neresiyse oraya alışıyor,
sen İstanbul' un tadını çıkarmaya bak!