Çarşamba, Mayıs 03, 2006

Dünden kalanlar


Dün benim doğumgünümdü:) Bu ay sırayla hepimizin doğumgününü kutladık.
İlk önce 15 nisanda BaBa_HaKaN ' ın doğumgünü, sonra Neva 'nın ve benim:)
Doğrusu bu sene Neva 'nın ilk doğumgünü olduğu için çok heyecanlıydık. Kendi doğumgünlerimiz biraz sönük geçti.
Ya da artık eski günlerde ki gibi tüm arkadaşların toplandığı etkinlikler yok belki de ondan. Bu sene yemeğe bile çıkamadık:) Neva'nın doğumgünü telaşı tüm enerjimizi ve heyecanımızı almış meğerse ! Ofiste küçük bir kutlama yaptık, ardından da evde pasta kestik.
Belki haftasonu arkadaşlarla birşeylerler yaparız. Bu arada dün doktora gittiğim için günün yarısı hastanede geçti. Neredeyse unutacaktım:) Ama biz yine de öğle tatilinde bir fırsatını bulup uzun zamandır gitmek istediğimiz ''Mezzaluna'' ya bu vesileyle gittik.
Küçük bir kaçamak oldu. Menüde bize göre pek birşey yoktu. Çoğu pizza işaretlenmişti domuz eti vardır diye. Bizde şöyle ortaya karışık kafamıza göre bir pizza yaptırdık. Yarısı karamelize olmuş soğan, kapari, mantar, kurutulmuş domatesten oluşuyordu diğer yarısı da marine edilmiş biftek ! Sonuç muhteşem ! hiç bu kadar lezzetli bir pizza yememiştim. Benim pizza denince ilk aklıma 'Tadım Pizza ' gelir. Kalın hamurlu, nefis pizzalar olur. Ama bunlarda nefisti. Yemekten önce getirilen tabak içinde ki sızma zeytinyağına ise diyecek laf yoktu. Yanındaki sepette gelen ekmek ve krakerlerimizi batırıp durduk:)
Bu yemekten çıkan sonuç : Anneme binbir lafla yaptırdığım habire sorduğum ve şimdiyse bir köşede bekleyen kurutulmuş domatesler en kısa zamanda ortaya çıkacak. Önce sıcak suda yumuşatılacak ardından da zeytinyağı dökülüp kavonoza konacak. Haftasonu kahvaltıda köy ekmeğiyle afiyetle yenecek :)
İkinci sonuç: Burhaniye ' ye gidince ilk iş turunçlu ve diğer aromalı zeytinyağlarından alınacak, şişe şişe eve taşınacak !
Üçüncü sonuç: Aslında sürekli bir yerlere koşturma telaşı olmadan şöyle keyifle yemek yenilecek zamanlar yaratılacak, sonrasında güzel bir kahve ve bol bol sohbet, hayaller.. İtalya hayalleri tekrar kurulacak. Gerekiyorsa ki yapılıyor zeynep daha sık ziyaret edilecek:)
E bir yemekten, kısacık zamandan bu kadar ders yeterli herhalde.
Şimdilerde bahar temizliği ve telaşı var evlerde. Radyolarda ve müzik marketlerde yeni çıkan bir dolu albüm. Yakında BaBa_HaKaN yorumlarıyla burada:)

Hiç yorum yok: