Perşembe, Şubat 23, 2006

Bizden haberler


Uzun zamandır yazamadım. Geçen haftadan beri Neva 'nın ateşi vardı. Bi türlü geçmedi.
Önce diş çıkacak galiba dedik. Ama yok ! Derken haftasonu ateşi gün içerisinde de devam etti. Pazartesi günü doktora gittik. Kan alındı. Tahliller derken neyseki mikrobik birşey çıkmadı. Eve döndük. Bu arada miniğimin ateşi düşmedi. Bizde başında sabaha kadar kontrol ettik. Sonunda salı günü sabah ateşi düştü. Şimdide daha iyi. Yeniden gülmeye kükremeye başladı, bizimde yüzümüz gülmeye :) Her gün bizde onunla beraber yeni şeyler öğreniyoruz, hergün yeni bir macera. Sonunda atlattık ve tekrar yaşama döndük. İnsanın elinden birşey gelmeden onu öyle görmesi çok zor doğrusu. Neyse, bu bizim ilk hastalık deneyimimiz oldu ve bizi de çok üzdü.
Tabi bu arada blogla da ilgilenmek içimden gelmedi. Daha önceden pekçok konu belirlemiştim. Bunlardan biri de okumaktan çok zevk aldığım bebek ve annelik kitaplarımdı.
İlk kitabı hamileliğim ilk aylarında almış, gece yatmadan önce merakla okumuştum. ''Karnımda biri var '' . Yazarı Demet Stigner.
Bu kitapta hem başından sonuna kadar olabildiğince normal seyreden bir hamileliğin hikayesini hem de pek çok konuyla ilgili faydalı bilgiler, internet site adresleri var. Tabi şu da bir gerçek ki her hamilelik özel bir deneyim ve oldukça zahmetli bir yol. Ama sonuç herşeye değer :) Kitabı çok keyifle okumuş, arada açıp bir sonraki ay neler olmuş diye kıyaslamalar yapmıştım.
Bir diğer kitap Nora Romi Özkılıç 'ın '' Annelik Günlüğü- 9 ay 3 yıl ''. O da hem hamilelik günlüğü hem de oğlunun doğumdan sonra ki üç yılı yazmış.
'' Sinan doğdu ve danışabileceğim , konuşabileceğim kimse yoktu. O yüzden kafamda bir kitap fikri belirdi'' diyor. Kitapta diğer bebek kitaplarında ki gibi sağlık üzerine bilgiler yok. Burada hamileyken , yeni anneyken, tecrübeli bir anne iken neler hissettiklerini görmek, yalnız olmadığınızı hatırlatıyor. Her çocuk farklıdır. Her annede. Ve bunun doğrusu yanlışı yoktur. Herkes kendine göre bir tecrübe ediniyor yaşadıklarından.
'' Annelik halleri '' kitabı ise Nilüfer Kas ' a ait. Nora Romi 'de Nilüfer Kas ' da Hürriyet gazetesi yazarlarından. Hala her cuma ve cumartesi günü yazıları yayımlanıyor.
'' Annelik halleri'' nde yazar annelerin derdinden yine anneler anlar diyerek ortak sorunlar, mutluluklar, heyecanları paylaşmış. Tüm yaşanan endişe ve sıkıntıların yanısıra anneliğn keyfini de tüm içtenliğiyle okuyucuya yansıtmış. Annelik için '' çoğu zaman düşün gerçeğe dönüştüğü milat '' olarak bahsetmiş. Kitapta çok hoş örneklerde var.
'' Mümkün olduğu kadar bebeğinizi güldürün. Mümkün olduğu kadar fazla nesneye dokundurun.Dokunurken isimlerini söyleyin. Bu kadife gibi yumuşak, bu demir gibi sert gibi sözlerle dokunma duyusunu sözlerinizle pekiştirin.''
''İlk günden itibaren dışarı çıkarın.Resim sergilerine götürün, vitrinleri gezdirin ( işte bunu Neva ' yla çok yapıyoruz. Vitrin vitrin dolaşıyoruz :)).
''Annelik ve bebek bakımı- Elizabeth Fenwick '' Gebelikten 3 yaşına kadar anne babanın bilmesi gereken herşey var kitapta.
Gerçi annelerimiz biz kitaplamı çocuk büyüttük dese de , şimdilerde hem tüm anne babalar daha bilinçli , hemde yaşadıklarınızın başkaları tarafından da yaşandığını bilmek insanı biraz olsun rahatlatıyor.

No t: Bugün 23 şubat ! Yani Neva 'm şu hayatta 10. ayını tamamladı. Gülen yüzün hiç solmasın meleğim :)

Hiç yorum yok: