Çarşamba, Mart 29, 2006

Güneş tutulması


Günlerdir beklenen güneş tutulması bugün gerçekleşiyor. Yaklaşık 4 dakika sürecek olan tutulma yine en güzel ülkemizden izlenecek.
Hatırlıyorum da 11 ağustos 1999 yılında meydana gelen tam güneş tutulması sırasında ofiste dışarı çıkmıştık, hafif kararan gökyüzü, serinleyen hava bizleri çok heyecanlandırmıştı.
Eski zamanlarda, gerçektende insanın aklının almayacağı doğaüstü bir olay olan güneş tutulması bugün teknoloji sayesinde saniye saniye takip edilebiliyor.
Günlerdir yazıldı çizildi. Tüm haberlerde yer aldı. Güneş tutulacak, çok az kaldı.
Ankara 'da 14:02 tutulmanın ortasıymış.12:45 ten itibaren hissedebilecekmişiz.
En güzel Antalya ve çevresinde izleneceği için, pek çok kişi çok önceden gidip 21.yüzyılın bu ilk Güneş tutulmasını seyretmek için yerini aldı.
Tam tutulma hattı üzerine yer alan illerde tutulmanın seyredilebileceği saatler şöyle:

Aksaray: 12:44 - 14:00
Antalya 12:37 - 13:54
Giresun 12:54 - 14:09
Karaman 12:41 - 13:59
Kayseri 12:47 - 14:03
Kırşehir 12:45 - 14:01
Konya 12:41 - 13:57
Nevşehir 12:46 - 14:02
Ordu 12:53 - 14:08
Tokat 12:51 - 14:05
Yozgat 12:47 - 14:03
Ayrıntılı bilgi www.cnnturk.com.tr adresinden alabilirsiniz.

Her dönemde olduğu gibi yine insanoğlu bilinmez karşısında ürküyor. Özellikle tutulmanın astrolojik etkileri üzerinde çok duruluyor. Bu sefer Koç burcunda gerçekleşecekmiş. O yüzden de özellikle koç ve terazi burçları en fazla etkilenen burçlar olacakmış. Kişiliklerinde bir değişim olabilir yada hayat felsefelerini değiştirebilirlermiş. Terazi burcu ise ortaklıklarından ani olarak vazgeçebilirlermiş.
Uzun seyahatlerde aksama olabilirmiş.
Boğa burcu ise iç hesaplaşmalar yaşayacak, yeni kararlar alacakmış.
İkizler ise dost defterini yeniden gözden geçirip kimilerini eleyip hayatlarından çıkarabilirmiş.
Yengeçler meslek hayatlarında ani değişiklik yapabilir,aslan inançlarını, hayata bakış açısını tekrar gözden geçirebilirmiş.
Akreplerde ise aşk ve nefret bir arada olacakmış, sağlığa dikkat...
Yaylar aşk hayatında problem yaşayabilirmiş,
Oğlaklar evlerinde hiçbeklemedikleri bir problemle karşılaşabilirmiş..
Kovalar akraba ve iletişimde problem yaşayabilir,
Balıklar para konusunda problemle karşılaşabilir unuttukları bir borçla karşılaşabilirlermiş..
Ve daha neler neler.. Tüm bunları Ayşenur Yazıcı ' nın katıldığı programdan öğrendim :)
Güneşin 4 dakikalığına bile olsa ay tarafından gizlenmesi aslında onun öneminin anlamamız için sadece bir kaç dakika.. Tıpkı hayatlarımızda hep var olan, daima orada olduğu bilinen varlıkların aniden kaybedilmesiyle değerinin anlaşılması gibi...
Her ne olursa olsun her bitiş bir başlangıçtır deyip yapmak istediklerimize bir milat olarak alabiliriz bu güneş tutulmasını :) Sizlere iyi seyirler aman çıplak gözle güneşe bakmayın !!

Not: saat 14:08 ve güneş tutuldu. Tüm çalışanlar dışarı çıktık. Etrafta acayip bir karanlık var ve soğuk. Tam tutulma sırasında eskiden tencere tava çalar dünyaya inen kötü ruhları kovalarmış insanlar. Şimdiyse herkesin yüzünde bir gülümseme, merak, kafalar gökyüzünde... Böylece yeni yüzyılın,21.yüzyılın ilk güneş tutulmasıda geçti. Havada sanki kısılmış bir lambanın aydınlığı var.Bu doğa olayına bizlerde tanık olduk. Bir dahaki 2060 yılında olacak. O günlere ulaşırsak Neva' da 54 yaşında olacak:)

Hiç yorum yok: