Perşembe, Mart 16, 2006

Ordan Burdan...


Neva artık neredeyse 11 aylık oldu. Özellikle bu ay daha bir farklı, büyüdüğünü daha bir hissediyoruz. Neredeyse bizimle arkadaşlık ediyor. Oyunlar oynuyor, bizi güldürmeye çalışıyor. Yapmadığı numara yok :) Dil çıkarıyor, tükürük saçıyor... Birini görünce kucağımdaysa saklanmaya çalışıp oyunlar yapıyor. Artık herkesi tanıyor. En sevdiği şey kapı çalınca açmaya gitmemiz. Dışarı çıkmaya zaten bayılıyor. Tüm bunları görünce, insan, hem zaman ne çabuk geçiyor diye düşünüyor, hem de zaman nekadar kıymetli diye düşünüyor. 11 ayda doğdu, büyümeye başladı. Hergeçen gün daha bir farklılaşıyor.Evde anneanne ve babaannesine arkadaş...
Yine haftayı ortaladık, hatta yarın büyük gün cuma ! Haftaiçi günler çabuk geçiyor. Sabah bir koşturma evden çıkış, akşam yine bir telaş eve yetişme, biraz oyun, yemek faslı derken uyku... Havaların güzel olacağı ve günlerin uzayacağı günleri iple çekmeye başladım. Hiç olmazsa iş dönüşü dışarıda biraz gezebiliriz. Azıcık yüzünü gösteren güneşte tatil hayalleri kurdurmaya başladı bile...
Dün akşam neredeyse eylül ayından beri gitmediğim pazara gittim. Anladım ki içimdeki alışveriş canavarı hiç ölmemiş :) Bir koşu dolaştım. Almasamda insanların kalabalığı, renk renk satılanlar bile insana enerji veriyor ( ki bişeyler almadım desem yalan olur )...
Dönüşte Neva yorgunluktan hemen uyudu :) Yemek faslı, biraz sohbet derken yorgunluk ağır bastı uyku vakti..
Her nekadar akşamları ağır yememek gereksede bazen şöyle lezzetli bir şeyler yemek istiyor insan. İşte tarif :) Sahrap Soysal 'dan, nefis bir yemek tarif.

Malzemeler:
500 gr orta yağlı kıyma
3 adet orta boy soğan
6 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası ( bence olmazsa olmaz)
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızıbiber
Üzeri için:
2 adet orta boy domates
4 adet yeşil sivribiber
2 tatlı kaşığı bitkisel margarin
Yapılışı: Öncelikle bir kabın içine kıyma , rendelenmiş soğan, sarımsak, biber salçası, su ve zeytinyağını katarak yoğuralım. Üzerine baharatları katarak iyice yoğuralım. Isıya dayanıklı cam bir kap yada küçük boy fırın tepsisine bastırarak yayalım. Bence pişirmeden önce bir süre buzdolabında bekletmek daha lezzetli olmasını sağlıyor. Üzerine halka şeklinde doğranmış domates ve biber yerleştirip, küçük parçalar halinde kestiğimiz margarinden de koyalım. 175 derecede 30-35 dakika pişirelim. Dilimleyip yanında pilavla yiyelim.
Pilav içinde bir not : Yapacağınız pilavın içine 1 soğan, 1 havuç, 1-2 diş sarımsağı rondadan çekip pilava katarsanız inanılmaz lezzetli oluyor. Bu bilgi de Sahrap Soysal ' dan :)
Yemek pişerken inanılmaz kokular çıkarıyor. Sanki kebap yapıyormuş gibi. Mutlaka deneyin, hatta yarın akşam, haftasonu gelmişken cuma gününden bir keyif yapın :)
Bu seferlik biraz ordan burdan bir yazı oldu ama napalım, işler yoğun kafamda ...

Hiç yorum yok: